fredag 5 oktober 2012

Äppel , päppel, pirum.................................

.................................parum.



Ovanlig gott om äpplen denna höst!

Här har gjorts en busenkel och mycket god äppelsaft.



Tag ett gäng äpplen, ca. 3 kilo, skölj dom och grovskär dom i stora bitar.
Kärnhus, skaft och hela middevitten ska med.
Släng ner rubbet i en hink med vatten, ung. 2,5 − 3 liter, gärna kokt och lite avsvalnat.
Ett par teskedar natriumbensoat plus ett par matskedar citronsyra bör också vara med, om man vill slippa mögel.
Ställ hinken på ett svalt ställe i ungefär tre dygn och rör om någon gång per dag.
Sen är det bara att sila av saften och vispa i socker.
Är man en gottegris tar man ett par kilo annars räcker det gott med 1,5.
Är man dessutom begåvad med en sodastream, är saften blandad med bubbelvatten en höjdare!
Skål go'vänner!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar